Janne Piikivi Kotivara Oy:n toimitusjohtajaksi

Koneautomaatioinsinööri eMBA Janne Piikivi on nimitetty Kotivara Oy:n ja Lihavara-konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2021. Kotivaran toimitusjohtajana vuodesta 2009 toiminut Jarkko Ojala siirtyy konsernin emoyhtiön Lihavara Oy:n hallitukseen.

Piikivellä on vahva kansainvälinen kokemus johtamisesta, valmistuksesta sekä asiakasyhteistyöstä useilla eri toimialoilla. Hän on aiemmin toiminut johtotehtävissä muun muassa Kemet Electronics Oy:ssä ja Jot Automation Oy:ssä.

”Jannen kokemus kansainvälisten liiketoimintojen johtamisesta sekä erityisen vankka osaaminen valmistuksesta ja valmistustoimintojen kehittämisestä sopivat todella hyvin merkittäviin tuotantolaitosinvestointeihin valmistautuvalle konsernille”, sanoo Kotivara Oy:n hallituksen puheenjohtaja Sauli Huikuri.

”On hyvin motivoivaa siirtyä tehtävään, jossa pääsen soveltamaan aiempaa kokemustani mutta myös oppimaan paljon uutta. Kotivara on arvostettu brändi useassa maassa, ja talossa on huomattavan paljon elintarvikeliiketoiminnan osaamista. Olen innoissani tulossa mukaan tiimiin. Kotivara on myös osa Oulua – avojalkaisena oululaisena pidän suuressa arvossa saada työskennellä maailmalla näkyvässä oman paikkakunnan yrityksessä”, toteaa uusi toimitusjohtaja Janne Piikivi.

Jarkko Ojalan toimitusjohtajakausi on ollut Kotivaralle merkittävää kasvun ja kansainvälistymisen aikaa.

”On ollut mahtava kokemus ja etuoikeus työskennellä Kotivaralle yli 10 vuotta. Yhtiön toiminta on kehittynyt positiivisesti hyvän yhteishengen sekä ihmisten vahvan osaamisen ja sitoutumisen ansiosta. Elintarvikeala on osoittautunut erittäin mukaansatempaavaksi ja dynaamiseksi. Kiitos kaikille kotivaralaisille, asiakkaillemme ja kumppaneillemme näistä hienoista vuosista. Olo on samalla haikea mutta ylpeä ojentaessani kapulan seuraajalleni. Jatkan normaalisti vuoden loppuun asti toimitusjohtajana ja autan Jannen perehdytyksessä. Toivotan teille kaikille parasta mahdollista menestystä”, Jarkko Ojala sanoo.

Varautuminen koronavirustilanteeseen

Kotivaran valmistus ja toimitukset sujuvat normaalisti, mutta koronaviruksen takia on käynnistetty monia toimenpiteitä. Tavoitteena on turvata henkilöstömme ja yhteistyökumppaneidemme terveyttä ja turvallisuutta sekä elintarvikkeiden valmistuksen jatkuvuutta.

Ruokaviraston 5.3.2020 tiedotteen mukaan koronavirus ei tämän hetkisen tiedon mukaan tartu ihmisiin elintarvikkeiden välityksellä. Elintarvikkeiden valmistusta ja käyttöä ei tarvitse rajoittaa.

Kotivaran koko henkilöstölle on laadittu toimintaohjeet koronaviruksen varalle ja käytäntöjä on muutettu siten, että lähikontaktien määrä minimoituu. Olemme mm. lisänneet tauko- ja sosiaalitilojen määrää, porrastaneet taukoja ja jakaneet henkilöstön ilta- ja aamuvuoroihin. Suoritamme myös ylimääräisiä siivouksia. Ulkopuolisia vierailijoita toimitiloihin ei oteta vastaan lukuun ottamatta viranomaisten välttämättömiä käyntejä. Kaikki työmatkustaminen on pysäytetty ja mahdollisimman suuri osa palavereista pidetään etäpalavereina.

Raaka-aineiden varastotilanne on tällä hetkellä hyvä ja saatavuus normaali. Kotivaralla on laajamittainen varautumisjärjestelmä rinnakkaistoimittajineen mahdollisiin poikkeustilanteisiin saatavuudessa.

Kotivaran talvimeetvursti on uutuus tuhtien makujen ystäville.

Talvimeetvursti on meetvurstityyppi, jolle on ominaista ympäri vuoden valmistettavia meetvursteja pitempi kypsytysaika. Silloin kypsyvistä meetvurstitangoista haihtuu vielä normaaliakin enemmän kosteutta ja meetvurstin mausta tulee talveen sopivan voimakas ja lihaisa.

Pakkauksen paino on 150 g. Tuote on saatavana lokakuun alusta kevättalveen.

Lue lisää!

Uutuus: Poron Pieni Kylmäsavupaisti

Poron Pieni kylmäsavupaisti on herkullinen uutuus, jonka mukavan pienistä siivuista riittää paljon hyvää makua.

Tuote sopii voileivälle, voileipäkakkuihin, monenlaisiin tapaspaloihin ja esimerkiksi salaatteihin, mutta hyvänmakuisia siivuja kannattaa tietenkin maistella myös sellaisenaan.

Pakkauksen paino on 100 g. Poron kylmäsavupaistissamme on rasvaa vain 3,8 %.

Lue lisää!

Ilkka vetämään Kotivaran myyntiä

Kotivaran myyntijohtajana aloitti viime keväänä Ilkka Heikkinen. Hänen vastuualueenaan on yhtiön myynnin ja markkinoinnin johtaminen niin kotimaassa kuin ulkomailla. Tähän kuuluu muun muassa myynnin toimintatapojen, johtamisen ja tiimihengen kehittäminen.

”Digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median hyödyntämistä meidän pitää myös tehostaa. Kotivaran tuotteet tiedetään laadukkaiksi ja brändi on vahva perinteisessä maailmassa, mutta tunnetaanko meidät samalla tavalla digitaalisilla markkinoilla”, hän pohtii.

Ilkan tehtäviin Kotivarassa kuuluu myös kuluttajien mielipiteiden ja käyttäytymisen seuraaminen, jotta yhtiö pystyisi nopeasti reagoimaan niiden muutoksiin.

”Yhtiön ja sen tuotteiden luotettavuus sekä toiminnan läpinäkyvyys ja rehtiys ovat nousemassa entistä tärkeämmiksi. Brändin ja laadun merkitys kasvavat myös. Hinta on toki keskeinen asia jatkossakin, mutta ei ehkä aivan niin korostetusti kuin viime vuosina. Ja tuotteiden maku – se on aina kaiken perusta.”

Markkinoiden trendejä niin Suomessa kuin ulkomailla Ilkka katselee tarkasti, sillä hän toimii kiinteästi ja aktiivisesti myös Kotivaran tuotekehityksen tukena.

”Trendit elävät jatkuvasti. Meidän täytyy seurata mitä markkinoilla tapahtuu. Trendejä ei kannata kopioida, mutta on mietittävä, kuinka voimme omalta osaltamme hyödyntää niitä”, hän toteaa.

Ilkan aikaisempi työkokemus koostuu pitkälti toiminnasta erilaisissa tehtävissä asiakasrajapinnassa sekä myynnin- ja asiakaspalvelun johtamisesta. Ennen Kotivaraan siirtymistään hän työskenteli kauppiasyrittäjänä.

”Uskoisin että minulla on aika hyvä käsitys kauppiaiden arvostuksista ja kuluttajien käyttäytymisestä. Tätä kokemusta toivon tuovani Kotivaraan.”

Kärkkäri täyttää 60 vuotta – katso uudet reseptit!

Kärkkäri keksittiin Kotivaralla vuonna 1956, kun Oulun nakkikopeille haluttiin hyvänmakuinen, vähärasvainen ja helposti paistettava makkara. Makkara tunnettiin aluksi Erikoisaamiaisena, mutta vähitellen nimi vakiintui Kärkkäriksi.

Nykyään Kärkkäreitä on laajasti saatavilla Oulun alueen ruokakaupoissa, grilleillä ja ravintoloissa.

Katso ajankohtaista tietoa Kärkkärin syntymäpäiväjuhlista ja lue Kärkkäri-historiikki Kärkkärin facebook-sivuilta (avautuu uuteen ikkunaan).

Kärkkärireseptejä löytyy myös Kärkkärin nettisivulta.karkkari60.

Uutuus: Porosalami

Kotivaran Porosalami tulee kauppoihin toukokuussa 2015. Uutuustuote valmistetaan pelkästään 100 % poronlihasta, eikä tuotteessa ole käytetty mitään muuta lihaa. Siksi pohjoisen aito maku on Porosalamissa parhaimmillaan. Uutuus on pakattu 120 g siivupakkaukseen.

Lue lisää!

Uutuus: Savupororouhe SK-pakkauksessa

Tuomme toukokuussa 2015 Horeca-käyttäjille uutuustuotteena pakastetun savupororouheen. Hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen tuote sopii hyvin pizzoihin ja muuhun ruoanlaittoon. Pakkauskoko 1 kg.

Lue lisää!