Jos kaiken hyvän päälle tarjoiltaisiin vielä Kotivaran mozzarella-pepperonipiirasta. Tämä resepti ei jätä ketään kylmäksi joten se sopii hyvin lämpöä tuomaan vaikkapa marraskuiseen, pimeään iltaasi!
Piirakkapohja
- Filotaikinaa (esim.Myllyn Paras 5-6 arkkia)
- 50 g voita
- 2 rkl oliiviöljyä
Täyte
- 350 g minitomaatteja
- 200 g mozzarellaa
- Mustia kivettömiä, siivutettuja oliiveja
- 2 rkl kapriksia
- 100 g Kotivaran pepperonimakkaroita
- 4 munaa
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 3 dl ruokakermaa, pippuria
- Koristeluun basilikaa
Ja sitten leipomaan
- Laita uuni 150 asteeseen. Puolita tomaatit ja anna niiden kuivua leivinpaperilla tunnin ajan uunin keskellä. (Säästä kourallinen tuoreita tomaatteja piirakan koristeluun)
- Sulata voi ja sekoita oliiviöljyyn. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm).
- Aseta yksi filoarkki voidellun piirakkavuoan pohjalle. Voitele se voi/öljy seoksella. Laita sen päälle taas uusi filoarkki ja voitele sekin. Tee näin kunnes 5-6 arkkia on käytetty.
- Aseta uuni nyt 180 asteeseen.
- Laita piirakkapohjan päälle kuivatut tomaatit, siivutettu mozzarella, kaprikset, oliivit ja pepperonimakkara siivut.
- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon ruokakerma ja maissitärkkelys sekä pippuri ja suola hyvin vispaten. Kaada seos piirakan päälle, lisää pinnalle vielä säästämäsi tuoreet tomaatit.
- Paista uunin alaosassa 30min kunnes pinta saa kauniin värin.