Filotaikinapiirakka salamilla ja mozzarellalla

Jos kaiken hyvän päälle tarjoiltaisiin vielä Kotivaran mozzarella-pepperonipiirasta. Tämä resepti ei jätä ketään kylmäksi joten se sopii hyvin lämpöä tuomaan vaikkapa marraskuiseen, pimeään iltaasi!

Piirakkapohja

  • Filotaikinaa (esim.Myllyn Paras 5-6 arkkia)
  • 50g voita
  • 2 rkl oliiviöljyä

Täyte

  • 350g minitomaatteja
  • 200g mozzarellaa
  • Mustia kivettömiä, siivutettuja oliiveja
  • 2rkl kapriksia
  • 100g Kotivaran pepperonimakkaroita
  • 4munaa
  • 2rkl maissitärkkelystä
  • 3dl ruokakermaa, pippuria
  • Koristeluun basilikaa

Ja sitten leipomaan

  1. Laita uuni 150 asteeseen. Puolita tomaatit ja anna niiden kuivua leivinpaperilla tunnin ajan uunin keskellä. (Säästä kourallinen tuoreita tomaatteja piirakan koristeluun)
  2. Sulata voi ja sekoita oliiviöljyyn. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm).
  3. Aseta yksi filoarkki voidellun piirakkavuoan pohjalle. Voitele se voi/öljy seoksella. Laita sen päälle taas uusi filoarkki ja voitele sekin. Tee näin kunnes 5-6 arkkia on käytetty.
  4. Aseta uuni nyt 180 asteeseen.
  5. Laita piirakkapohjan päälle kuivatut tomaatit, siivutettu mozzarella, kaprikset, oliivit ja pepperonimakkara siivut.
  6. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon ruokakerma ja maissitärkkelys sekä pippuri ja suola hyvin vispaten. Kaada seos piirakan päälle, lisää pinnalle vielä säästämäsi tuoreet tomaatit.
  7. Paista uunin alaosassa 30min kunnes pinta saa kauniin värin.