Hirvileike salamilla

Me Kotivaralla toivotamme sinulle onnea metsästykseen ja suosittelemme illalliseksi erityisen hyvää juustolla ja Kotivaran-salamilla täytettyä hirvileikettä. Hirvenpaistin korvaaminen kanalla, naudanlihalla tai sianlihalla on tietenkin myös erinomaista, jos metsästysonni loistaa poissaolollaan. Tarkkoja laukauksia toivoo Kotivara!

Tämän tarvitset hirvileikkeen tekemiseen

  • 8 viipaletta hirvipaistia (noin 800g)
  • 4 tl dijon-sinappia
  • 4 viipaletta grevé juustoa (tms. pitkään kypsynyt juusto)
  • 1 pkt Kotivaran Venäläistä tai Lapin Salamia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 munaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl pankoa
  • 4 rkl voita paistamiseen
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • Vihreitä herneitä
  • 1 rkl voita

Persiljavoin tekemiseen tarvistset seuraavaa

  • 100g voita
  • 2 dl hienonnettua persiljaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Paahdetut perunat taas vaativat

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 0,5 rkl sormisuolaa
  • mustapippuria
  • Hienonnettu ruohosipuli
  • suola

Hirvileike valmistuu seuraavasti

  1. Sekoita voi, suola, pippuri ja persilja kulhossa. Laita seos muovikelmun keskelle ja rullaa makkaraksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.
  2. Laita uuni 200 asteeseen ja pese sekä pilko peruna sopiviksi suupaloiksi.
  3. Sekoita balsamiviinietikka, öljy, hunaja, sormisuola ja mustapippuri kulhossa marinadiksi.
  4. Sekoita perunoihin marinadi ja levitä ne leivinpaperille.
  5. Paahda perunoita uunissa 50 minuuttia sekoittaen 2-3 kertaa.
  6. Nuiji lihaleikkeet mahdollisimman ohuiksi leivinpaperin välissä. Sivele dijon-sinappia molempien leikkeleiden toiselle puolelle. Lisää juustosiivu ja kotivaran metwursti toiselle leikkeleistä ja toinen leikkele kanneksi.
  7. Kaada jauhot lautaselle ja sekoita suolan ja pippurin kanssa. Vatkaa munat kevyesti syvällä lautasella. Sekoita korppujauhot ja panko toiselle lautaselle. Kääntele leikkeleet ensin jauhoissa, taputtele pois ylinmääräiset jauhot. Kasta sitten munassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Paneroi kaikki neljä pihviä ja aseta leivinpaperille kuivumaan joksikin aikaa.
  8. Kiehauta herneet varovasti suolavedessä niin, että ne säilyttävät vihreän värinsä. Kaada vesi heti pois.
  9. Paista leikkeleitä voissa ja öljyssä keskilämmöllä kunnes pinta on rapea ja kauniin ruskea noin 4 minuuttia per puoli.
  10. Pilko ruohosipuli ja ripottele paahdettujen perunoiden päälle sormisuolan kansssa.

Tarjoile hirvileike esilämmitetyllä lautasella yhdessä paahdettujen perunoiden, vihreiden herneiden, sitruuna- ja persiljavoiviipaleen kanssa. Koristele annos sitruunaviipaleella ja tuoreella persiljalla.

Nauti ateriastasi!