Ruokaisa salaatti porosta ja muista pohjoisista mauista
Juhlava kylmäsavuporosalaatti on raikas tuulahdus pohjoisia makuja: Kotivaran Poron kylmäsavupaistia, leipäjuustoa ja karpaloita. Mukavan ruokaisa salaatti sopii yhtä lailla kesäiseen kuin talviseen pöytään, arkeen ja juhlaan. Kokeile!
Ainekset salaattiin
- 100 g jääsalaattia
- 100 g tammenlehväsalaattia
- 1 ruukku rucolaa
- pala kurkkua
- 1 rss miniluumutomaatteja
- Kotivaran Poron kylmäsavupaistia 100 g (1 pkt)
- 250 g leipäjuustoa
- 1/2 dl kuivattuja karpaloita
Ainekset kastikkeeseen
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl juoksevaa hunajaa
- mustapippuria
- suolaa
Ohje
- Huuhdo ja valuta salaatit ja revi ne laakealle vadille.
- Pilko kurkku pieneksi kuutioksi, puolita miniluumutomaatit ja paloittele leipäjuusto. Asettele kaikki ainekset salaattipedille.
- Puolita kylmäsavuporoviipaleet saksilla ja asettele ne rulliksi salaatin päälle.
- Koristele salaatti kuivatuilla karpaloilla. Lisää kastike salaatin päälle.