Lämpimän kantarellikeiton nauttiminen kylmänä syyspäivänä on kuin halaus. Metsäkonsertin tuoksu ja sienien maku levittävät lämpöä kehossa ja sielussa.
Ainesosat:
Voileipä:
1 pkt Kotivaran Pikku-meetvurstia
4 viipaletta leipää
1 pkt tuorejuustoa
salaatinlehtiä
Keitto:
500 g kantarelleja
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl kasvislientä
2 dl kermaa
1 sitruuna
suolaa
pippuria
tuoretta persiljaa
Toimi näin
- Puhdista kantarellit huolellisesti ja leikkaa pois kovettuneet osat. Pilko kantarellit ja laita sivuun odottamaan.
- Sulata voi suuressa kattilassa tai kasarissa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu keltasipuli ja valkosipuli ja kuullota läpikuultavaksi noin 5 minuutin ajan.
- Lisää kattilaan sipuleiden lisäksi pilkotut kantarellit ja kypsennä vielä 5-7 minuuttia, kunnes kantarellit ovat pehmenneet ja vapauttaneet nesteensä.
- Ripottele vehnäjauhot kantarelliseoksen päälle ja sekoita hyvin hetki.
- Lisää kasvisliemi vähitellen sekaan samalla sekoittaen välttääksesi paakkuja. Anna keiton kiehua noin 10-15 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu haluttuun koostumukseen.
- Kaada joukkoon kerma ja sekoita hyvin. Anna keiton kiehua hiljalleen vielä muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos keitto on liian paksua, voit lisätä kasvislientä tai vettä hieman.
- Kaada keitto kulhoihin ja purista päälle sitruunamehua. Koristele tuoreella hienonnetulla persiljalla.
- Tarjoile herkullisen meetvurstileivän kanssa.