Kanttarelli-salamipiiras

Jos syksyinen metsä on tarjoillut sinulle parhaita antimiaan kanttarellien muodossa ja sinulle on iskenyt nälkä metsässä samoillessasi, kurkista jääkaappiisi. Sieltä tietysti löytyy Kotivaran pepperonisalamia tai muuta suosikki meetvurstiasi. Sienet&salami ovat lyömätön parivaljakko! Tässä reseptissä ne yhdistyvät piirakan muodossa. Oivallinen ohje täydelliseen viikonloppuun!

Piirakkataikina:

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 0.5dl maitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl suolaa

Täyte:

  • 2 salottisipulia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 200 g kanttarelleja
  • 1 pkt Kotivaran pepperonisalamia
  • mustapippuria
  • Voita paistamiseen
  • Päällinen:
  • 5 dl creme fraichea
  • 4 rkl majoneesi
  • 4 dl raastettua cheddaria

Valmista piiras näin

  1. Laita uuni 200 asteeseen. Nypi kuivat aineet joiden seassa sooda sekä maitorahka pehmeän voin sekaan ja painele voidellun ja korppujauhotetun vuuan pohjalle jauhotetuilla käsillä. Laita uuniin 10 minuutiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet. Pilko kanttarellit. Laita voi paistinpannulle ja kuullota valkosipulia, sipulia ja sieniä kunnes sipuli ja sienet saa kauniin värin. Kaada puolikypsän piirakan päälle. Ripota päälle mustapippuria. Paahda salamit ja laita talouspaperin päälle hetkeksi. Ripottele salamit kanttarelli-sipulisekoituksen päälle.
  3. Sekoita creme fraiche, majoneesi ja puristettu valkosipuli kulhossa. Kaada seos piirakan päälle, ripottele pinnalle vielä juustoraaste. Laita uuniin vielä 30 min.

Kun piirakka on valmis – sytytä kynttilä, laita villasukat jalkaan ja nauti mehevästä Kotivaran reseptillä tehdystäsi, kotikutoisesta lämpimästä piiraasta.

Hyvää ruokahalua!