Herkullinen ja nopea pastakastike Kotivaran meetvurstista
Tämä pastaresepti toimii loistavasti sekä nopeana arkiruokana että viikonlopun rauhallisemmassa kattauksessa. Tarjoa kylkeen tuoretta leipää ja raikasta salaattia.
Ainekset
-
- 400 g penne-pastaa tai muuta pastaa
Pastakastike:
- 300 g Kotivaran meetvurstia tai salamia
- 100 g tuoretta pinaattia
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 10 kpl viipaloituja oliiveja
- 2 dl crème fraîche
- 0,5 dl vettä
- ½ ruukkua tuoretta basilikaa
- 10 kpl kirsikkatomaatteja
- 1 tl oliiviöljyä / rypsiöljy
- suolaa
- mustapippua
- (parmesania)
Ohje
- Aloita keittämällä pasta ohjeen mukaan al denteksi.
- Pastan keittyessä valmista pastakastike.
- Hienonna sipuli ja suikaloi paprika. Kuullota sipulit tilkassa öljyä paistinpannulla.
- Leikkaa meetvursti suikaleiksi. Paista meetvurstia yhdessä sipulin, basilikan ja paprikan kanssa muutaman minuutin ajan.
- Lisää crème fraîche sekä vesi ja kiehauta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Kaada joukkoon pinaatti, kirsikkatomaatit ja oliivit. Sekoita ja mausta suolalla ja pipurilla.
- Siivilöi keitetty pasta ja sekoita se meetvurstikastikkeen joukkoon. Tarjoa pasta syviltä lautasiltia ja koristele muutamalla basilikan lehdellä. Halutessasi raasta parmesania annoksen pinnalle.