Kermainen perunasalaatti

Ikisuosikki klasissella Kotivaran metwurstilla höystettynä. Maistuu sellaisenaan mutta varsin mainiosti grilliruokien tai täydellisesti käristetyn Kärkkärin kylkeen.

Kermaiseen perunasalaattiin tarvitsen…

  • 1 pkt Kotivaran Venäläinen meetwursti
  • 1 kg keitettyjä, jäähtyneitä perunoita
  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 dl kuutioitua suolakurkkua
  • 3 rkl kapriksia
  • 1/2 ruukku ruohosipulia
  • 1 kuutioitu omena
  • suolaa ja pippuria

…ja näin sen valmistan

  1. Pese ja kypsennä kiinteitä perunoita varovasti hyvin suolatussa vedessä. Huuhtele kylmässä vedessä, kunnes perunat ovat haaleita ja laita talouspaperille kuivumaan.
  2. Kuutioi omena ja voileipäkurkku, pilko salami, punasipuli, lisää kaprikset ja lopuksi jäähtyneet pilkotut perunat.
  3. Sekoita joukkoon majoneesi, ranskankerma, punasipuli, kaprikset, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Lisää sitten omena, suolakurkku ja perunat. Kääntele ainekset varoen sekaisin.
  4. Koristele salaatti ruohosipulisilpulla ja nauti!