Kesäinen tomaattikeitto

4
(2)

Erittäin hyvä tomaattikeitto kauniisiin kesäpäiviin tarjoillaan aina
Kotivaran salamilla! Kylkeen raikkaat ja melkein itsestään valmistuvat vartaat.
Siinäpä se, olkaa hyvät. 

Ainekset

 1 tlk Mutti tomaattimurskaa
1 iso keltasipuli
2 rkl tomaattipyrettä
1 kanaliemikuutio
5 dl vettä
Suola
Pippuria
Voita paistamiseen
0,5 dl ruokakermaa 

Basilikatahna: 

2 dl ranskankermaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
Fetajuustoa (150 g)
1 rkl oliiviöljyä 

Tarjoiluun

Kotivaran salamia
Patonkia
Oliiviöljyä
Grillitikkuja
Minitomaatteja 

Tee näin: 

  1. Sekoita yhteen  ranskankerma, silputut basilikanlehdet, oliiviöljy ja fetajuusto.  Lisää suola ja pippuri. (säästä kokonaisia basilikanlehtiä keiton päälle ja vartaisiin) 
  2. Kuori ja pilko sipuli, kuullota voissa. 
  3. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. 
  4. Sekoita isossa kattilassa tomaattimurska, kuullotettu sipuli, tomaattipyre, tomaattikuutiot, kanaliemikuutio ja vesi. 
  5. Keitä keittoa ensin 10 minuuttia ja lisää suola sekä pippuri. 
  6. Sekoita keitto nyt sauvasekoittimella tasaiseksi ja kypsennä vielä10 minuuttia. 
  7. Lisää keittoon kerma, sekoita ja nosta pois liedeltä. 
  8. Leikkaa leipä pienemmiksi paloiksi ja paahda pannulla 
  9. Laita varrastikkuihin vuorotellen  minitomaatteja, basilikanlehtiä, paahdettuja leipäpaloja ja salamisiivuja.
  10. Tarjoile tomaattikeittoa syvistä kulhoista, lisää päälle nokare basilikatahnaa, koristeeksi basilikanlehtiä, loraus oliiviöljyä ja mustapippuria. Aseta varrastikku jokaisen kulhon reunalle.

Nauti ateriastasi ja kesäisestä tunnelmasta! 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4 (2 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.