Oletko chili con carnen ystävä? Jos vastauksesi on kyllä, niin tässä sinulle kuumottava vaihtoehto Kotivaran twistillä.
Ainesosat:
2 keltaista sipulia
3 valkosipulinkynttä
1-2 punaista chiliä
1 rkl tomaattipyreetä
1 pakkaus Kotivara chilimeetvurstia (silputtuna)
300 g jauhelihaa (kanaa tai naudanlihaa)
oliiviöljyä paistamiseen
2 dl kevyttä lager-olutta
1 lihaliemikuutio
1 purkki murskattuja tomaatteja (esim. Mutti)
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl oreganoa
1 rkl kuminaa
1 laakerinlehti
1 tl kidesokeria
1 tölkki kidneypapuja
suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
ranskankermaa
persiljaa
ranskanleipää tai riisiä
Toimi näin:
- Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja chili.
- Pilko meetvursti.
- Kuullota oliiviöljyssä mausteet, sipuli, valkosipuli, chili, tomaattipyree ja Kotivara chilimeetvursti.
- Lisää jauheliha ja anna paistua muutama minuutti.
- Lisää olut, liemikuutio, murskatut tomaatit ja sokeri. Anna kiehua 40 minuuttia. Jos sinulla on aikaa, voit antaa padan kiehua jopa 2 tuntia saadaksesi vielä paremman maun.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele pavut ja hienonna persilja. Lisää pataan, sekoita hyvin.
- Tarjoile yhdessä créme fraichen ja ranskanleivän tai riisin kanssa.
Kyytipojaksi kylmä olut mikä tasapainottaa ihanaa ruuan tulisuutta.
Hyvää ruokahalua!