Kotivaran chilisalamia

4.3
(3)

Oletko chili con carnen ystävä? Jos vastauksesi on kyllä, niin tässä sinulle kuumottava vaihtoehto Kotivaran twistillä. 

Ainesosat:

2 keltaista sipulia
3 valkosipulinkynttä
1-2 punainen chili
1 rkl tomaattipyreetä
1 pakkaus Kotivara chilimeetvursti (silputtuna)
300 jauhelihaa (kanaa tai naudanlihaa)
oliiviöljyä paistamiseen
2 dl kevyttä lager-olutta
1 lihaliemikuutio
1 purkki murskattuja tomaatteja (esim. Mutti)
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl oreganoa
1 rkl kuminaa
1 laakerinlehti
1 tl kidesokeria
1 tölkki kidneypapuja
suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

ranskankermaa
persilja
ranskanleipää tai riisiä

Toimi näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja chili.
  2. Pilko meetvursti.
  3. Kuullota oliiviöljyssä mausteet, sipuli, valkosipuli, chili, tomaattipyree ja Kotivara chilimeetvursti.
  4. Lisää jauheliha ja anna paistua muutama minuutti.
  5. Lisää olut, liemikuutio, murskatut tomaatit ja sokeri. Anna kiehua 40 minuuttia. Jos sinulla on aikaa, voit antaa padan kiehua jopa 2 tuntia saadaksesi vielä paremman maun.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Huuhtele pavut ja hienonna persilja. Lisää pataan, sekoita hyvin.
  8. Tarjoile yhdessä crème fraichen ja ranskanleivän tai riisin kanssa.

Kyytipojaksi kylmä olut mikä tasapainottaa ihanaa ruuan tulisuutta.

Hyvää ruokahalua!

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.3 (3 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.