Kotivaran makkarakiusaus

Kotivaralla ollaan ehdottomasti sitä mieltä, että ketään ei saa kiusata tai muuten makkaramestarimme on hyvin, hyvin vihainen. Ainoa hyväksytty kiusaus löytyy uunista  Kotivaran makkaramestarinkiusauksen muodossa ja silloin se sopii yhtä hyvin joulun välipäiviin kuin juhannusbuffettiin tai ihan vain hyvään arki-iltaan.  Maistuu kilteille lapsille ja aikuisille!

Ainesosat:

 

  • 500 g perunaa
  • 2 st kiinteää päärynää
  • 150 g purjo
  • 1 pkt Kotivaran salamia hienonnettuna
  • 2 dl raastettua Västerbotten juustoa
  • 3 dl vispikerma
  • 1 muna
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • Voita vuoan voiteluun
  • Pippuria ja hakattua lehtipersiljaa

Näin valmistat Kotivaran herkullisen markkarakiusauksen

  1. Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi.  Tee sama myös päärynöille.  Huuhdo purjo ja hienonna. Suikaloi salamiviipaleet.
  2. Lado peruna- ja päärynäviipaleita, purjosipuli, hakattu lehtipersilja, salamisuikaleet, suola ja pippuri voideltuun noin 20 x 30 cm uunivuokaan.
  3. Vispaa munien rakenne rikki. Lisää munien joukkoon kerma, juustoraaste ja muskottipähkinä. Sekoita hyvin. Kaada seos perunaviipaleiden päälle vuokaan.
  4. Kypsennä uunin keskiosassa noin 40min. Anna jäähtyä hieman ja ripottele päälle persiljaa.
  5. Hyvää ruokahalua ja olkaa kilttejä toisillenne!