Kotivaran Venäläinen meetvursti – kaiken hyvän päälle jo 70 vuotta

Kotivaran alkuperäinen Venäläinen meetvursti täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Toimme tuotteen markkinoille vuonna 1951 ja siitä lähtien olemme valmistaneet sitä yhtäjaksoisesti käytännössä muuttumattomana. Nykyään Kotivaran Venäläinen meetvursti on yksi Suomen eniten syödyistä meetvursteista.

Venäläinen meetvursti sai alkunsa, kun Kotivaran silloiset makkaramestarit saivat syksyllä 1950 käsiinsä tiettävästi Pietarin alueelta peräisin olevan meetvurstireseptin, jonka otsikkona luki ”meetvursti venäläiseen tyyliin”. Reseptiä haluttiin kokeilla ja maku osoittautui herkulliseksi. Alkuperäinen Venäläinen meetvursti on myöhemmin saanut Kotivaralta rinnalleen maustettuja makuversioita sekä Kevyen Venäläisen meetvurstin. Tuotteet ovat Suomen lisäksi myynnissä valtakunnallisesti myös Ruotsissa.

Onhan se ylpeyden aihe, kun Venäläisestä meetvurstista on kehittynyt Suomessa lähes ikoninen tuote

Kotivaran myyntijohtaja Ilkka Heikkinen on tyytyväinen saadessaan luotsata 70-vuotiasta suosittua elintarviketuotetta, jonka moni tuntee myös yrityksen eräänlaisena lippulaivana. “Onhan se ylpeyden aihe, kun Venäläisestä meetvurstista on kehittynyt Suomessa lähes ikoninen tuote, joka edelleen 70 vuotta markkinoille tulonsa jälkeen puolustaa asemaansa. Käytännössähän tämä tarkoittaa, että Venäläisen meetvurstin maku löytää jatkuvasti uusia ystäviä”, Heikkinen toteaa.

Kotivara juhlistaa Venäläisen meetvurstin juhlavuotta tuotteen pakkauksissa näkyvällä 70-vuotisjuhlamerkillä sekä julkaisemalla Kaiken hyvän päälle -sloganin, josta tulee yrityksen uusi viestinnän teema.

“Tänä päivänä Kotivara on erikoistunut kaikkiin meetvursteihin ja kylmäsavupaisteihin. Uudella viestintäteemalla haluamme tuoda esille, että tuotteemme sopivat mainiosti ei pelkästään leivän päälle vaan myös kaikkeen ruoanlaittoon – eli kaiken hyvän päälle”, Heikkinen sanoo.

Kotivara Oy on oululainen perheyhtiö joka on perustettu vuonna 1943. Se on erikoistunut meetvurstien, salamien ja muiden kylmäsavutuotteiden valmistukseen. Kotivara on tunnettu myös Oulun alueen paikallisesta makkaraherkusta Kärkkäristä. Kotivaran liikevaihto on noin 20 milj. euroa ja yritys työllistää noin 50 henkeä. Kotivaran tunnetuin ja pitkäaikaisin tuote on alkuperäinen Venäläinen meetvursti, jonka valmistaminen aloitettiin 1951.