Kylmäsavukanapiirakka

3.9
(54)

Kotivaran kanan kylmäsavupaisteista ja valmiista piirakkapohjasta valmistat nopeasti ja helposti maukkaan piirakan illanistujaisiin, juhliin tai lounaaksi. Piirakan voit valmistaa jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri oikeaan aikaan vieraiden saapuessa.

Ainesosat: 

Pyöreä piirakkataikina, pakaste. n. 380 g
80 g Kotivaran kanan kylmäsavupaistia suikaloituna
200 g purjoa
200 g kermaviiliä
2 munaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
ripaus mustapippuria
halutessasi ripaus suolaa
tuoreita yrttejä esim. timjamia

Toimi näin 

  1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni 200 asteeseen.
  3. Hienonna purjo ja hauduta paistinpannulla öljyssä, kunnes hieman pehmenevät.
  4. Suikaloi kanapaistit
  5. Lisää munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita ruokakerma, kermaviili, mustapippuri ja halutessasi myös suola joukkoon.
  6. Levitä piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noin 20 cm).
  7. Lisää purjot piirakkataikinan päälle. Lisää myös juustoraaste ja kanapaistisuikaleet.
  8. Kaada päälle muna-kermaviili-kermaseos.
  9. Paista uunissa keskitasolla 30-35 min.
  10. Voit lisätä piirakan päälle tuoreita yrttejä esim. timjamia. Tarjoile lämpimänä raikkaan salaatin kera.

 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.9 (54 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.