Kotivaran kanan kylmäsavupaisteista ja valmiista piirakkapohjasta valmistat nopeasti ja helposti maukkaan piirakan illanistujaisiin, juhliin tai lounaaksi. Piirakan voit valmistaa jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri oikeaan aikaan vieraiden saapuessa.
Ainesosat:
Pyöreä piirakkataikina, pakaste. n. 380 g
80 g Kotivaran kanan kylmäsavupaistia suikaloituna
200 g purjoa
200 g kermaviiliä
2 munaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
ripaus mustapippuria
halutessasi ripaus suolaa
tuoreita yrttejä esim. timjamia
Toimi näin
- Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni 200 asteeseen.
- Hienonna purjo ja hauduta paistinpannulla öljyssä, kunnes hieman pehmenevät.
- Suikaloi kanapaistit
- Lisää munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita kermaviili, mustapippuri ja halutessasi myös suola joukkoon.
- Levitä piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noin 20 cm).
- Lisää purjot piirakkataikinan päälle. Lisää myös juustoraaste ja kanapaistisuikaleet.
- Kaada päälle muna-kermaviili-kermaseos.
- Paista uunissa keskitasolla 30-35 min.
- Voit lisätä piirakan päälle tuoreita yrttejä esim. timjamia. Tarjoile lämpimänä raikkaan salaatin kera.