Liha sieltä, mistä parasta saa

Tänä päivänä meillä on erinomainen mahdollisuus seurata tarkkaan sitä, mitä syömme. Elintarvikkeiden pakkauksissa on useita merkintöjä meitä kuluttajia varten. Ne auttavat meitä vertailemaan tuotteita ja löytämään itsellemme mieluisimman. Pakkausmerkintämääräykset antaa EU elintarviketietoasetuksessaan.

Esimerkiksi Kotivaran pakkauksista jokainen voi tutkia, mitä ainesosia olemme käyttäneet vaikkapa Venäläiseen meetvurstiin ja mitkä ovat meetvurstin ravintoarvot. Ainesosat, jotka voivat aiheuttaa allergioita ja intoleransseja, merkitsemme selkeästi esille tyyliin sinapinsiemen. Toinen merkitsemistapa olisi SINAPINSIEMEN.

Elintarvikepakkauksista on löydyttävä myös muun muassa elintarvikkeen nimi, vastuussa olevan elintarvikealan toimijan nimi ja yhteystiedot, sisällön määrä painona tai tilavuutena sekä vähimmäissäilyvyysaika – parasta ennen – tai viimeinen käyttöajankohta.

Silloin, kun pakkauksessa ilmoitetaan elintarvikkeen alkuperämaa tai lähtöpaikka, pakkauksessa tulee olla maininta myös elintarvikkeen pääainesosan alkuperämaasta tai lähtöpaikasta, jos se on eri kuin alkuperämaa tai lähtöpaikka. Pääainesosa on se ainesosa tai -osien yhdistelmä, jota on elintarvikkeessa yli 50 %. Tarkempia tietoja ja esimerkkejä asiasta antaa Ruokavirasto.

Liha tutuilta toimijoilta, tutkimukset omassa laboratoriossa

Valmistamme tuotteemme aina parhaasta mahdollisesta saatavilla olevasta lihasta.

Ostamme lihan vain sellaisilta toimijoilta, jotka ovat elintarvikeviranomaisten valvonnan alaisia. Lihan tulee täyttää mikrobiologiset, kemialliset ja aistinvaraiset laatuvaatimuksemme. Myös lihaan liittyvien dokumenttien täytyy olla kunnossa, kuljetuspakkausten on oltava suojaavia ja kuljetuslämpötilojen oikeita.

Edellytämme myös, että lihalle on tehty kaikki lain ja sopimusten mukaiset tutkimukset. Sen lisäksi tutkimme lihan itse omassa laboratoriossamme. Käytämme lihaa kaiken hyvän valmistuksessa vasta, kun se on läpäissyt omat tutkimuksemme.

Pyrimme siihen, että lihatoimittajamme eivät vaihdu usein vaan voimme tehdä yhteistyötä samojen tahojen kanssa mahdollisimman pitkäjänteisesti.

Kaiken hyvän päälle parasta lihaa maailmalta

Käyttämämme sian-, naudan- ja poronliha on yleensä kotimaista. Lisäksi meille tulee sian- ja naudanlihaa mm. Tanskasta ja Saksasta sekä poroa Ruotsista.

Monelle voi olla yllätys, että hevosenlihan kulutus on niin suuri, että kotimaisen lihan saatavuus ei riitä kattamaan sitä. Siksi meille, niin kuin monelle suomalaiselle lihatalolle, hevosenliha tulee EU:sta, Kanadasta ja Argentiinasta. Saksanhirven kotiseutua ovat puolestaan Puola, Espanja, Slovenia ja Slovakia.

Olipa lihan kasvatus- ja teurastusmaa mikä hyvänsä, asetamme lihalle ja sen tuottajille aina samat laatuvaatimukset.

Olipa lihan kasvatus- ja teurastusmaa mikä hyvänsä, asetamme lihalle ja sen tuottajille aina samat laatuvaatimukset. Näin pidämme huolen, että käyttämämme liha on parasta, mitä maailmalta saa.

Jokainen tuote jäljitettävissä

Elintarvikkeiden valmistuksessa kaikkien tuotteiden ja raaka-aineiden täytyy olla jäljitettäviä. Eränumeron avulla tiedämme, milloin tuote on valmistettu, mitä ja mistä tulevia raaka-aine-eriä siihen on käytetty ja minne se on toimitettu.

Numeron perusteella myös löydämme raaka-aineisiin liittyvät eräkohtaiset dokumentit sekä valmistuserän omavalvonta- ja prosessitiedot, esimerkiksi lämpötilat ja pH:t meetvurstin koko kypsytyksen ajalta. Näin voimme aina todentaa, että tuotteen valmistus on sujunut juuri niin kuin sen pitääkin.