Kylmän talvisen pakkaspäivän pelastus on tietenkin pitkään haudutettu lihapata. Uutta herkullista twistiä tähän koko perheen klassikkoruokaan antaa Kotivaran maukkaat meetvurstit ja salamit.
Ainesosat:
100 g valitsemaasi Kotivaran meetvurstia tai salamia
1 kg naudan etuselkää
100 g voita
2 keltaista sipulia
3 valkosipulin kynttä
0,5 dl tomaattipyrettä
1 porkkana
1/4 selleriä
2,5 dl kermaa
1 nippu tuoretta persiljaa
1 nippu tuoretta timjamia
4 rkl fondia
suolaa
pippuria
Lisukkeeksi riisiä tai perunaa.
Toimi näin:
- Leikkaa naudan liha 3 cm kokoisiksi kuutioiksi ja paloittele myös sipulit pienemmäksi.
- Sulata voi padassa ja ruskista lihat osissa kunnes niissä on hyvä väri.
- Lisää pataan sipulit, valkosipulit, hakattu timjami, suikaloitu meetvursti/salami ja tomaattipyree.
- Paista muutama minuutti ja kaada päälle lihafondi.
- Lisää vettä pataan, niin että lihat peittyvät.
- Sekoita ja anna padan kiehua hiljalleen muutama tunti, kunnes liha on pehmeää ja melkein hajoaa.
- Paloittele porkkanat ja siivuta selleri. Lisää ne pataan ja anna kiehua viimeiset 20 minuuttia.
- Kaada pataan kerma ja mausta sopivasti suolalla ja pippurilla.
- Ripottele päälle persiljaa.
- Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.