Lihapata salamilla

4.4
(9)

Kylmän talvisen pakkaspäivän pelastus on tietenkin pitkään haudutettu lihapata. Uutta herkullista twistiä tähän koko perheen klassikkoruokaan antaa Kotivaran maukkaat meetvurstit ja salamit.

Ainesosat: 

100 g valitsemaasi Kotivaran meetvurstia tai salamia 
1 kg naudan etuselkää
100 g voita
2 keltaista sipulia
3 valkosipulin kynttä
0,5 dl tomaattipyrettä
1 porkkana 
1/4 selleriä
2,5 dl kermaa
1 nippu tuoretta persiljaa
1 nippu tuoretta timjamia 
4 rkl fondia
suolaa 
pippuria  

Lisukkeeksi riisiä tai perunaa.
 

Toimi näin:

  1. Leikkaa naudan liha 3 cm kokoisiksi kuutioiksi ja paloittele myös sipulit pienemmäksi.
  2. Sulata voi padassa ja ruskista lihat osissa kunnes niissä on hyvä väri.
  3.  Lisää pataan sipulit, valkosipulit, hakattu timjami, suikaloitu meetvursti/salami ja tomaattipyree.
  4. Paista muutama minuutti ja kaada päälle lihafondi.
  5. Lisää vettä pataan, niin että lihat peittyvät.
  6. Sekoita ja anna padan kiehua hiljalleen muutama tunti, kunnes liha on pehmeää ja melkein hajoaa.
  7. Paloittele porkkanat ja siivuta selleri. Lisää ne pataan ja anna kiehua viimeiset 20 minuuttia. 
  8. Kaada pataan kerma ja mausta sopivasti suolalla ja pippurilla.
  9. Ripottele päälle persiljaa.
  10. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.4 (9 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.