Perinteinen Hernekeitto ja pannukakku

Torstaisin syödään tietysti hernekeittoa! Perinteiseen Suomalaiseen hernekeittoon lisätään useasti kinkkua, lihaa tai läskiä – hieman riippuen siitä mitä kaapista löytyy. Kannattaa ehdottomasti myös kokeilla hernekeiton maustamista Kotivara meetvurstilla tai salamilla. Meetvurstin mieto savuinen maku, sopiva suolaisuus ja juuri hernekeittoon menevä rasva antaa tälle perinneruoalle uutta elämää. Jälkiruuaksi perinteitä kunnioittaen herkullinen pannukakku joka paistetaan voissa suoraan uunipellillä.

Tässä on mitä tarvitset:

  • 500 grammaa herneitä, kuivattuja
  • 1 pkt Kotivaran Venäläinen meetvursti
  • 1,5 l vettä
  • 2 sipulia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl meiramia
  • suolaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 pieni pala inkivääriä

Lisukkeeksi:

  • sinappia
  • 4 siivua rapeaa leipää
  • 4 siivua pitkään kypsytettyä juustoa

Ohje:

  1. Huuhtele herneet kylmässä vedessä ja anna turvota vedessa ainakin 12 tuntia.
  2. Kaada vesi herneistä. Keitä ne suolalla maustetussa uudessa vedessä. Poista välillä pintaan muodostuvaa vaahtoa. Kypsennä herneet, kunnes ne ovat melkein pehmeitä, noin 40 minuuttia.
  3. Kuori ja pilko sipuli, inkivääri sekä pepperoonisalami. Lisää ne sekä mausteet keiton sekaan. Laimenna tarvittaessa vedellä. Keitä vielä noin puoli tuntia hiljaisella lämmöllä.
  4. Tarjoile sinapin ja hyvän juustoleivän kera.

Paras pannukakku, pellillinen

Tämän tarvitset

  • 3 isoa tai 4 pientä kananmunaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 l maitoa
  • 50 g voita

Näin teet parhaan pannukakun

  1. Vispaa kananmunien rakenne rikki sokerin kanssa yhdessä. Ei tarvitse vaahdottaa.
  2. Lisää joukkoon suola ja maito. Vatkaa joukkoon jauhot. Vispaa kunnes taikina sileää.
  3. Anna taikinan turvota 15-30min.
  4. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  5. Pese huolellisesti syvä uunipelti puhtaaksi ja kuivaa hyvin. Laita pellille 50g voita ja laita se uuniin sulamaan.
  6. Kun voi sulanut, ota pelti varovaisesti uunista, varo räiskyvää voita.
  7. Kaada taikina pellille ja laita uuniin noin puoleksi tunniksi.
  8. Voit paiston aikana puhkoa toivottavasti pannarin pintaan ilmaantuvia kuplia😊
  9. Nauti pannari vaikkapa mansikkahillon kera!