Perunasalaatti salamilla

Itsetehty perunasalaatti ei jätä ketään kylmäksi vaikka kylmänä se tarjoillaankin. Kotivaran salamilla höystetty perunasalaatti on riittävää jo sellaisenaan. Sopii hyvin töihin mukaan evässalaatiksi, piknikkikoriin rannalle tai vaikka grillijuhlissasi vierailevaksi tähdeksi.  Toimii myös loistavasti kesäfestareilta yön pimeinä tunteina kotiin kömpiessäsi yöpalaksi pizzajonossa seisomisen vaihtoehdoksi. Tämä Kotivaran salami-perunasalaatin voi tehdä siis jo vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin kulhoon kannen alle muhimaan ja maustumaan.

Ainesosat

  • 1 pkt Kotivaran meetvursti
  • 800 g perunaa
  • 3 salottisipulia
  • 1/2 dl pilkottua tilliä ja persiljaa
  • 1-1/2 1 rkl kapriksia

Kastike

  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijon sinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vettä
  • 1/2 tl sinapinsiemeniä

 

Valmista perunasalaatti salamilla näin

  1. Kuori ja keitä perunat suolaveteen.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Silppua meetvursti.
  3. Sekoita kaikki  kastikkeen ainekset kulhossa.
  4. Viipaloi kuumat perunat ja laita suureen, matalaan kulhoon. Sekaan tilli ja persilja silppua, sekä kaprikset.
  5. Kaada salaattikastike päälle ja nostele perunoita niin, että kaikki siivut ovat kastikkeen kosteuttamia.
  6. Anna salaatin maustua ainakin 1 tunnin verran.

Hyvää ruokahalua!