Pienet Kotivaran salamipiiraat säestää iloisesti vaikkapa elokuisen illan rapujuhlia. Ja näitähän voi tehdä ihan jokaiselle omansa. Toki näitä Kotivaran salamipiiraita on syytä jättää myös seuraavan aamun brunssille.
Piirakkataikina
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä
Täyte
- 300 g raastettua Västerbotten juustoa ® – tai muu voimakasmakuinen juusto
- Kotivaran salamimakkaraa
- 3 munaa
- 2 dl kermavaahtoa
- 1 tl mustapippuria
Näin valmistat salamipiirakat
- Laita uuni päälle 225°.
- Nypi puhtain sormin voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi.
- Painele taikinaa pienien piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Paista pohjia uunissa 5min.
- Vatkaa munat ja kuohukerma. Lisää joukkoon pilkottu salami ja raastettu juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada täytettä hiukan jokaisen piirakkakuoren päälle ja paista vielä noin 15 minuuttia kunnes seos niiden päällä hyytynyt ja saanut kullanruskean värin pintaan.
Helan går! Sjung hoppfaderallan lej!!