Salami carbonara

Kauniin ulkona viettämäsi päivän jälkeen vatsassa kurnii koko perheellä. Yleensä keittiöstämme löytyy spagettia ja jääkaapista pepperonimakkaraa tai jotain muuta Kotivaran meetvurstia. Kun haluatte nopeasti hyvää Carbonara on herkullinen klassikko ja takuuvarma resepti.

Resepti 4 annosta

  • 500 g spagettia
  • 1 pkt pekonia
  • 1 pkt Kotivaran Venäläistä meetvurstia
  • 4 munaa
  • 1 dl kermaviili
  • 150 g vastaraastettua parmesanjuustoa
  • mustapippuria
  • Kananmunan keltuainen tarjoiluun – mikäli haluat

Valmista herkullinen salamipasta näin

  1. Keitä spagetti al-denteksi runsaassa suolavedessä.
  2. Silppua pekonia ja salami ja paahda niitä kuumalla pannulla samalla kun pasta kiehuu.
  3. Sekoita kananmunia kulhossa. Sekoita joukkoon kermaviili ja parmesanjuustoraaste. Vispaa niin, että seoksesta tulee tasainen.
  4. Kaada spagetin keitinvesi pois, kaada spagetti takaisin kattilaan.  Kaada sekaan paistetut pekonit ja salami. Lisää kananmunaseos ja anna olla levyllä enää minuutin verran ettei munat lähde kypsymään liikaa. Tarjoile annokset lämpimiltä lautasilta, jotta voit syödä rauhassa eikä tarvitse pelätä ruuan jäähtymistä. Tarjoiluun voit erotella kananmunankeltuaisen, kaataa sen varovaisesti annoksen päälle. Sitten enää ripaus mustapippuria ja runsaasti parmesaaniraastetta.

Nälkä on niin hyvä tekosyy 😊