Viikonloppu tulossa ja samoin pari ystävää istumaan iltaa! Kokeile maistuisiko teille Kotivaran meetvursti-piirakka, jota mehevöittää pinaatti ja parsakaali fetajuuston kaverina. Tämän piirakan voit valmistaa hyvin jo edellisenä iltana ja lämmittää vieraiden saapuessa.
Ainesosat:
3 dl vehnäjauhoja
100 grammaa voita
0,5 tl suolaa
5 rkl vettä
Täyte
100 grammaa fetajuustoa
100 grammaa raastettua mozzarellaa
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 pkt Kotivara meetvurstia/salamia
400 grammaa tuoretta parsakaalia
Kermatäyte
4 munaa
2 dl kermaa
0,5 tl suolaa
1 ripaus valkopippuria
Toimi näin
- Laita uuni 200 asteeseen.
- Pilko voi kulhossa. Nypi sekaan jauhot ja vesi, lisää suola.
- Vaivaa nopeasti sormenpäillä tasaiseksi taikinaksi.
- Kääri piirakkataikina muovikelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää parsakaali. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi vesi pois. Jätä parsakaali siivilään valumaan.
- Vatkaa kerma, munat, suola ja valkopippuri kulhossa.
- Murenna fetajuusto, hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja meetvursti/salami, sekoita parsakaalia lukuun ottamatta kaikki yhteen. Lisää myös mozzarellaraaste joukkoon.
- Painele piirakkataikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla ja esipaista piirakkapohja kullanruskeaksi (8 minuuttia kiertoilmauunissa).
- Anna pohjan hiukan jäähtyä.
- Lisää hieman jäähtyneen pohjan päälle piiraan loput ainekset ja viimeisenä valutettu parsakaali.
- Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea ja pinta hyytynyt. Anna piiraan levätä ainakin 10min ennen tarjoilua.
Tämä herkullinen piirakka maistuu erinomaisesti myös jäähtyneenä!
Mukavaa viikonloppua!