Meetvursti-feta-parsakaalipiirakka

4.2
(9)

Viikonloppu tulossa ja samoin pari ystävää istumaan iltaa! Kokeile maistuisiko teille Kotivaran meetvursti-piirakka, jota mehevöittää pinaatti ja parsakaali fetajuuston kaverina. Tämän piirakan voit valmistaa hyvin jo edellisenä iltana ja lämmittää vieraiden saapuessa.  

Ainesosat: 

3 dl vehnäjauhoja
100 grammaa voita
0,5 tl suolaa
5 rkl vettä 

Täyte 

100 grammaa fetajuustoa
100 grammaa raastettua mozzarellaa
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 pkt Kotivara meetvurstia/salamia
400 grammaa tuoretta parsakaalia 

Kermatäyte 

4 munaa
2 dl kermaa
0,5 tl suolaa
1 ripaus valkopippuria 

Toimi näin 

  1. Laita uuni 200 asteeseen.
  2. Pilko voi kulhossa. Nypi sekaan jauhot ja vesi, lisää suola.
  3. Vaivaa nopeasti sormenpäillä tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kääri piirakkataikina muovikelmuun ja anna kovettua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  5. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää parsakaali. Keitä 5 minuuttia. Siivilöi vesi pois. Jätä parsakaali siivilään valumaan.
  6. Vatkaa kerma, munat, suola ja valkopippuri kulhossa.
  7. Murenna fetajuusto, hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja meetvursti/salami, sekoita parsakaalia lukuun ottamatta kaikki yhteen. Lisää myös mozzarellaraaste joukkoon.
  8. Painele piirakkataikina voideltuun piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla ja esipaista piirakkapohja kullanruskeaksi (8 minuuttia kiertoilmauunissa).
  9. Anna pohjan hiukan jäähtyä.
  10. Lisää hieman jäähtyneen pohjan päälle piiraan loput ainekset ja viimeisenä valutettu parsakaali.
  11. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea ja pinta hyytynyt. Anna piiraan levätä ainakin 10min ennen tarjoilua.

 Tämä herkullinen piirakka maistuu erinomaisesti myös jäähtyneenä! 

 Mukavaa viikonloppua! 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.2 (9 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.