Mitä tänään syötäisiin lounaaksi? Kelpaisiko täytetyt suolaiset letut, lätyt, räiskäleet? Rakkaalla lapsella monta nimeä.. kesäklassikko Ranskasta- Salty Crepes valmistettu rakkaudella Suomessa? Nämä Kotivaran salamilla täytetyt krepsit voit tehdä valmiiksi vaikkapa edellisenä päivänä ja lämmittää mikrossa nälän iskiessä.
Täyte:
- 1 pkt Kotivaran venäläistä meetvurstia 170 g
- 200 g herkkusieniä
- 2 keltaista sipulia
- 50 g voita
- 2 dl kermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl smetana
- Suolaa
- Pippuria
- Persiljaa
Lettutaikina:
- 2 munaa
- 3 dl maitoa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl sulatettua voita
Valmista crepsit näin
- Vatkaa yhteen lettutaikinan ainekset kulhossa sileäksi taikinaksi. Paista letut voi-öljy seoksessa.
- Pilko meetvurstit, sipuli ja herkkusienet.
- Kuullota voissa, ripottele jauhot päälle. Lisää kerma ja smetana.
- Anna suurustua hetken ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.
- Laita täytettä keskelle paistettua lettua ja taita kirjekuoreksi kuvan osoittamaan muotoon– ensin toiselta sivulta ja sitten toiselta.