Salamilla ja herkkusienillä täytetyt crepsit

Mitä tänään syötäisiin lounaaksi? Kelpaisiko  täytetyt suolaiset letut, lätyt, räiskäleet? Rakkaalla lapsella monta nimeä.. kesäklassikko Ranskasta- Salty Crepes valmistettu rakkaudella Suomessa? Nämä Kotivaran salamilla täytetyt krepsit voit tehdä valmiiksi vaikkapa edellisenä päivänä ja lämmittää mikrossa nälän iskiessä.

Täyte:

  • 1 pkt Kotivaran venäläistä meetvurstia
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 keltaista sipulia
  • 50 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl smetana
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Persiljaa

Lettutaikina:

  • 2 munaa
  • 3 dl maitoa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl sulatettua voita

Valmista crepsit näin

  1. Vatkaa yhteen lettutaikinan ainekset kulhossa sileäksi taikinaksi. Paista letut voi-öljy seoksessa.
  2. Pilko salamit, sipuli ja herkkusienet.
  3. Kuullota voissa, ripottele jauhot päälle. Lisää kerma ja smetana.
  4. Anna suurustua hetken ja mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.
  5. Laita täytettä keskelle paistettua lettua ja taita kirjekuoreksi kuvan osoittamaan muotoon– ensin toiselta sivulta ja sitten toiselta.