Salamipasta

Pasta on hyvin monen perheen kestosuosikki ruokapöydässä. Perinteisiin pastakastikkeisiin kannattaa nyt hakea vaihtelua kokeilemalla mehevää Kotivaran salamipastaa. Kun jauhelihapaketti on jäi kaupan hyllylle, ei hätää, hyvinvarustetusta suomalaisen kodin jääkaapistahan löytyy aina Kotivaran meetvurstia tai ehkä jopa Kotivaran Pepperonisalamia. Siitä taiot itsellesi ja perheellesi oivan päivällisen joka varmasti maistuu koko perheelle. Sopii yhtä hyvin talvisen päivän lämmikkeeksi kuin kesän herkuksi, olkaa hyvä!

Resepti:

  • 1 keltasipuli
  • 3 porkkanaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chilipaprika
  • 1 tlk Mutti tomaattimurskaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl punaviiniä
  • Cayennepippuria
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1 pkt Kotivaran Pepperonisalami tai muu Kotivaran meetvursti
  • 4 annosta pastaa
  • Tuoretta basilikaa
  • mustapippuria

Valmista näin

  1. Pilko sipulit, chilipaprika, porkkanat ja valkosipuli. Kuullota ne oliiviöljyssä ja lisää cayennepippuria sekä suolaa ja pippuria. Kaada sekaan punaviini, tomaattimurska sekä lihaliemikuutio. Anna hautua kannen alla 20 minuuttia välillä sekoitellen kastiketta.
  2. Kypsennä pasta ohjeen mukaan.
  3. Pilko pepperonimakkarat ja kuullota niitä vähän öljyssä.
  4. Lisää kypsä pasta tomaattikastikkeen sekaan ja sekoita.
  5. Kaada tarjoiluastioihin ja lisää annoksen päälle rapeaksi paahdetut, pilkotut pepperonimakkarat sekä tuoretta basilikaa. Ripota vielä pinnalle hiukan mustapippuria.