Salamipasteijat

Kotivaran salamipasteijat ovat oiva vaihtoehto ja herkullinen suolainen suupala, kun anoppi soittaa, että aikoo tulla yllätysvierailulle tai kun aamu aurinko ilmoittaa että tänään lähdetään ystävien ja perheen kanssa piknikille.

Tämän tarvitset

  • 1 pkt Kotivaran salamia
  • 1 pkt valmista piirakkataikinaa (voitaikina levyt käy hyvin)
  • 1 keltasipuli
  • 100 g tuorejuustoa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 keltuaista
  • 100 g juustoraastetta
  • Suolaa ja pippuria

Valmista pasteijat näin

  1. Pilko salami ja sipuli
  2. Kauli piirakkataikina ja tee taikina hyrrällä noin 12cm:n suuruisia levyjä (tai yksinkertaisesti puolita voitaikina-levyt).
  3. Levitä levyjen päälle haluamaasi tuorejuustoa sekä silputtu sipulia, salamia sekä aurinkokuivattua tomaattia.
  4. Taita levyt puoleksi. Nipistele reunat kunnolla kiinni esim.haarukalla ja voitele rikotuilla keltuaisilla.
  5. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Nauttikaa sovussa!