Kotivaran salamipasteijat ovat oiva vaihtoehto ja herkullinen suolainen suupala, kun anoppi soittaa, että aikoo tulla yllätysvierailulle tai kun aamuaurinko ilmoittaa, että tänään lähdetään ystävien ja perheen kanssa piknikille.
Tämän tarvitset
- 1 pkt Kotivaran salamia
- 1 pkt valmista piirakkataikinaa (voitaikina levyt käy hyvin)
- 1 keltasipuli
- 100 g tuorejuustoa
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 keltuaista
- 100 g juustoraastetta
- Suolaa ja pippuria
Valmista pasteijat näin
- Pilko salami ja sipuli
- Kauli piirakkataikina ja tee taikina hyrrällä noin 12cm:n suuruisia levyjä (tai yksinkertaisesti puolita voitaikina-levyt).
- Levitä levyjen päälle haluamaasi tuorejuustoa sekä silputtu sipulia, salamia sekä aurinkokuivattua tomaattia.
- Taita levyt puoleksi. Nipistele reunat kunnolla kiinni esim.haarukalla ja voitele rikotuilla keltuaisilla.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia.