Stromboli Pizzarulla

4.5
(4)

Stromboli, tai pizzarulla voi olla myös Strongboli kun sen täytteeksi valitaan ruokaisia Kotivaran meetvurstia ja salamia. Tämän herkullisen rullan voit tehdä jo edellisenä päivänä. Jos et halua syödä kaikkea tämä rulla sopii myös viipaloituna juhliin ja illanistujaisiin. Toimii niin kylmänä kuin kuumanakin. Herkullisiin hetkiin Kotivaralta, olkaa hyvä!

Taikinaan tarvitset:

 • 50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
 • 3 dl kylmää vettä
 • 1 ½ tl hunajaa
 • 1 tl suolaa
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 6 dl vehnäjauhoja
 • 2 dl durum vehnäjauhoja

Täyte:

Valmista Stromboli pizzarullan näin:

 1. Liuota tuorehiiva kylmään veteen tai lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää hunaja, öljy ja suola nesteeseen. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittaen ja vaivaten. Jätä taikina tekeytymään ja nousemaan liinan alle ainakin kahdeksi tunniksi.
 2. Laita uuni 250 asteeseen tyhjän pellin kera.
 3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista mahdollisimman ohuet suorakaiteen muotoiset levyt. Voit öljytä reunat.
 4. Levitä pohjalle halutessa tomaattikastiketta ja sen päälle kaikki täytteet aloittaen pepperonimakkaroista ja lopettaen tuoreeseen basilikaan.
 5. Kääri levy rullalle pitkän sivun mukaan. Jätä taitekohta alle ja taittele päädyt kiinni veteen kostutetuilla sormilla. Siten täytteet pysyvät sisällä missä niiden on tarkoitus ollakkin:)
 6. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen, ja laita rullat pellille leivinpaperin päälle. Anna olla uunissa noin 30min. Voit laittaa rullien päälle leivinpaperin jos meinaavat tummua liikaa.
 7. Leikkaa vinottain niin saat näyttävämpiä paloja.

Hyvää ruokahalua ja mukavaa iltaa!

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.5 (4 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.