Luksusta viikonloppuusi tällä Kotivaran maukkaalla ja mehevällä porsaan sisäfilee reseptillä johon lisämakua saadaan Kotivaran salamilla. Tämän liharuuan ympärillä viihtyy niin ystäväsi kuin koko perheesikin.
Nämä tarvitset
- 1 pkt Kotivara salamia
- 1 kpl porsaan sisäfile noin 500 g
- 4 rkl tuorejuustoa
- 1 omenaa (kuorittuna ja hienona pilkottuna)
- 1 puolikas sitruuna (kuoriraaste ja mehu)
- 4 salvian lehteä
- Suolaa
- Pippuria
- hunajaa
- 25 g voita
Valmista täytetty porsaan sisäfile näin:
- Laita uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa possun sisäfileeseen melkein lihan pohjaan ulottuva pitkittäisviilto minkä sisään täytteet mahtuvat.
- Sekoita keskenään , omena, salvia, suola, pippuri ja tuorejuusto.
- Levitä salamisiivut sisäfileen sisään ja siivujen päälle omena-tuorejuusto mausteseos.
- Sido porsaan filee pihvinarulla ja pyöräytä vastajauhetussa mustapippurissa.
- Paista lihaa voissa pyöritellen, lisää joukkoon myös salvian lehdet. Valele lihaa voilla paistonaikana kunnes liha kauttaaltaan kauniin kullanruskea.
- Laita sisäfile uuninkestävään voideltuun astiaan.
- Sekoita sitruunan kuoriraaste, -mehu ja hunaja, jolla lihaa sivellään paiston aikana muutaman kerran.
- Kypsennä epäsuorassa lämmössä grillillä 1,5 h tai uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes sisälämpötila saavuttaa 70 astetta.
Tarjoile vaikkapa perunagratiinin ja mustaherukkakastikkeen kera.