Täytetty porsaan sisäfilee

Luksusta viikonloppuusi tällä Kotivaran maukkaalla ja mehevällä porsaan sisäfilee reseptillä johon lisämakua saadaan Kotivaran salamilla. Tämän liharuuan ympärillä viihtyy niin ystäväsi kuin koko perheesikin.

Nämä tarvitset

  • 1 pkt Kotivara salamia
  • 1 kpl porsaan sisäfile noin 500 g
  • 4 rkl tuorejuustoa
  • 1 omenaa (kuorittuna ja hienona pilkottuna)
  • 1 puolikas sitruuna (kuoriraaste ja mehu)
  • 4 salvian lehteä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • hunajaa
  • 25 g voita

Valmista täytetty porsaan sisäfile näin:

  1. Laita uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa possun sisäfileeseen melkein lihan pohjaan ulottuva pitkittäisviilto minkä sisään täytteet mahtuvat.
  3. Sekoita keskenään , omena, salvia, suola, pippuri ja tuorejuusto.
  4. Levitä salamisiivut sisäfileen sisään ja siivujen päälle omena-tuorejuusto mausteseos.
  5. Sido porsaan filee pihvinarulla ja pyöräytä vastajauhetussa mustapippurissa.
  6. Paista lihaa voissa pyöritellen, lisää joukkoon myös salvian lehdet. Valele lihaa voilla paistonaikana kunnes liha kauttaaltaan kauniin kullanruskea.
  7.  Laita sisäfile uuninkestävään voideltuun astiaan.
  8. Sekoita sitruunan kuoriraaste, -mehu ja hunaja, jolla lihaa sivellään paiston aikana muutaman kerran.
  9. Kypsennä epäsuorassa lämmössä grillillä 1,5 h tai uunissa 25-30 minuuttia tai kunnes sisälämpötila saavuttaa 70 astetta.

Tarjoile vaikkapa perunagratiinin ja mustaherukkakastikkeen kera.