Yhden kahvin taktiikalla – vierailulla pop-up-pizzeriassa

Tämä on herkullinen tarina siitä, mitä syntyy, kun kokee yhdet italialaiset häät, kuplivan aamupalan ja ehkä maailman parhaan pitsaviipaleen Venetsian aurinkoisessa aamussa. Tervetuloa vieraaksi Pizza Pop-Up Rustico del Galloon.

Lue lisää

Tunturin vapaat vaeltajat – maailman hienoin ammatti

Oinaan suvussa porot ovat olleet elinkeino ja elämäntapa kauan. Nyt Pasi Oinas kertoo, mikä vetää luontoon, millainen eläin poro todellisuudessa on ja miksi poronlihaa voisi myydä apteekeissa.

Lue lisää

Oluella käyvä moottori – makuvierailulla pienpanimossa

Maistilassa valmistuu vuodessa noin 70 000 litraa olutta, määrä, jonka iso panimo tekee neljä viisi kertaa päivässä. Pienpanimoyrittäjän silmissä ei loistakaan dollarin kuvat vaan taivaissa kirjoitetut liitot.

Lue lisää

Suosikkituotteen 70-vuotinen salaisuus

Syksyllä 1950 elettiin uutta vuosikymmentä, joka toi Suomeen Coca-Colan, purukumin ja rock and rollin. Joukkoon voi lisätä vielä yhden asian, josta on tullut sittemmin erottamaton osa ruokakulttuuriamme – tarkoin varjeltuna salaisuutena.

Lue lisää

7 faktaa, jotka on hyvä tietää poronlihasta ja sen ostamisesta

Tiesitkö, että poronliha on paitsi maittavaa myös terveellistä? Keräsimme yhteen seitsemän faktaa poronlihasta ja sen vastuullisesta tuotannosta, jotta oikeanlaisen lihan valitseminen on mahdollisimman helppoa.

Lue lisää

Mitä yhteistä on meetvursteilla, juustoilla, viineillä ja oluilla

Meetvursteja, juustoja, viinejä ja oluita yhdistää muukin kuin hyvä maku. Osana niiden kaikkien valmistusta hyödynnetään fermentointia. Joko olet kuullut menetelmän hyvistä vaikutuksista paitsi makuun myös suolistoomme?

Lue lisää

Lihapitoisuus – 130 grammaa lihaa 100 grammassa meetvurstia

Meetvurstit ovat täyttä lihaa – tai itse asiassa vielä vähän enemmän: meetvurstin valmistukseen tarvitaan enemmän lihaa kuin meetvurstia lopulta syntyy. Katso mielenkiintoiset esimerkit ja tutustu samalla malttia vaativaan prosessiin.

Lue lisää

Liha sieltä, mistä parasta saa

Tänä päivänä on erinomainen mahdollisuus katsoa tarkkaan, mitä syö. Tässä artikkelissa kerromme, mitä pakkausmerkinnöistä kannattaa seurata. Käymme myös parhaan lihan alkulähteillä ja puntaroimme lihatoimittajille asetettuja vaatimuksia.

Lue lisää