Tuore­herne­sosekeitto

Nauti rapeaksi paistetun kylmäsavukinkun ja turkkilaisen jogurtin kera

Kun hernekeittopäivä on jälleen käsillä, kokeile vaihteeksi tuorehernesosekeittoa. Ruokaisassa keitossa hyödynnät herneiden lisäksi perunaa ja sipulia. Makunautinnon kruunaavat uunissa rapeiksi paistuneet Kotivaran Porsaan kylmäsavukinkkusiivut sekä vaahdotettu kerma tai turkkilainen jogurtti. Et pety!

Ainekset

  • 400 g pakasteherneitä
  • 200 g jauhoista perunaa
  • 2 salottisipulia
  • 8 dl vettä
  • 2 kpl kasvisliemikuutiota
  • 1/2 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • suolaa
  • 1,5 rkl sitruunan mehua
  • 50 g Kotivaran Porsaan kylmäsavukinkku
  • 1 dl kuohukermaa  tai turkkilaista jugurttia

Ohjeet

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Laita palat kattilaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehua n. 10 minuuttia.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne pieneksi silpuksi. Lisää sipulit ja pakasteherneet kattilaan. Lisää myös sitruunapippuri ja kuivattu rosmariini. Anna kiehua vielä toiset 10 minuuttia.
  3. Keiton kiehuessa levitä porsaan kylmäsavukinkkusiivut uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä siivuja 200 asteessa 5–7 minuuttia, kunnes siivut ovat rapeita.
  4. Vaahdota kerma. Voit käyttää myös turkkilaista jugurttia, jos haluat kermalle kevyemmän vaihtoehdon.
  5. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Painele keitto myös siivilän läpi, jos haluat siitä aivan sileää. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Kuumenna höyryäväksi.
  6. Tarjoa keitto vaahdotetun kerman tai turkkilaisen jugurtin ja rapeiden kinkkusiivujen kanssa.