Näyttää kauniille ja maistuu jumalaiselle
Mitä maukasta loihdit nopeasti mausta tinkimättä? Bruschetat, luonnollisesti. Ota näiden lämpimien leipästen teemaksi valkosipuli. Valmistat uunissa, nopeasti ja vaivattomasti, jumalaisen maukkaan alkuruuan tai vaikkapa illanistujaisten täydellisen pikkulämpimän hyvien juomien kylkeen. Kotivaran Valkosipulivenäläinen toimii erinomaisesti kirsikkatomaattien kera. Lisää potkua saat siivuttamalla mukaan valkosipulinkynsiä. Tarjoile valkosipulimeetvurstibruschetat oliiviöljyn, suolakurkkulohkojen ja hapankerman kera.
Ainekset
- 1 patonki siivutettuna
- 1 pkt Kotivaran Valkosipulivenäläistä
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 4 kpl valkosipulinkynsiä siivutettuina
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Tarjoiluun
- oliiviöljyä
- suolakurkkulohkoja
- hapankermaa
Ohje
- Asettele meetvurstit leivinpaperoidulle uunipellille. Paista niitä 10–12 minuuttia 180-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat rapeita.
- Lämmitä paistinpannu. Lisää pannulle oliiviöljy ja valkosipuli. Paista pannulla patonkeihin kaunis väri. Nosta patongit pois pannulta.
- Freesaa kirsikkatomaatteja nopeasti pannulla ja ota ne sivuun muhentumaan.
- Kasaa bruschetat hapankerman ja suolakurkkujen kanssa. Valuta lopuksi oliiviöljyä bruschettojen päälle.
Reseptistä kiitos 12 kuukautta -blogin porukalle.