Varautuminen koronavirustilanteeseen

Kotivaran valmistus ja toimitukset sujuvat normaalisti, mutta koronaviruksen takia on käynnistetty monia toimenpiteitä. Tavoitteena on turvata henkilöstömme ja yhteistyökumppaneidemme terveyttä ja turvallisuutta sekä elintarvikkeiden valmistuksen jatkuvuutta.

Ruokaviraston 5.3.2020 tiedotteen mukaan koronavirus ei tämän hetkisen tiedon mukaan tartu ihmisiin elintarvikkeiden välityksellä. Elintarvikkeiden valmistusta ja käyttöä ei tarvitse rajoittaa.

Kotivaran koko henkilöstölle on laadittu toimintaohjeet koronaviruksen varalle ja käytäntöjä on muutettu siten, että lähikontaktien määrä minimoituu. Olemme mm. lisänneet tauko- ja sosiaalitilojen määrää, porrastaneet taukoja ja jakaneet henkilöstön ilta- ja aamuvuoroihin. Suoritamme myös ylimääräisiä siivouksia. Ulkopuolisia vierailijoita toimitiloihin ei oteta vastaan lukuun ottamatta viranomaisten välttämättömiä käyntejä. Kaikki työmatkustaminen on pysäytetty ja mahdollisimman suuri osa palavereista pidetään etäpalavereina.

Raaka-aineiden varastotilanne on tällä hetkellä hyvä ja saatavuus normaali. Kotivaralla on laajamittainen varautumisjärjestelmä rinnakkaistoimittajineen mahdollisiin poikkeustilanteisiin saatavuudessa.