Ruoka kiinnostaa kuluttajia aivan uudella tavalla – Meetvurstinvalmistaja Kotivara täyttää 80 vuotta

Oululainen perheyhtiö Kotivara Oy täyttää 80 vuotta. Alun perin sodan aikana perustettu elintarvikevalmistaja on kehittynyt meetvurstien erikoisosaajaksi, jonka tuotteet ovat saatavilla lähes kaikissa Suomen ja Ruotsin ruokakaupoissa. Meetvurstit säilyvät valikoimassa,…

Lue lisää

Salameja, meetvursteja ja hedelmävälipaloja – perheyhtiö Kotivara täyttää 80 vuotta

Helmikuussa 1943 joukko innokkaita elintarvikealan asiantuntijoita saunoi Oulun vasta valmistuneessa Valkealinnassa. Löylynheittelyn lomassa tehtiin päätös uuden ruokayrityksen perustamisesta kaupunkiin. Yrityksen nimeksi tuli Kotivara. Elettiin jatkosotaa, ja nimi kuvasti aikaansa. Elintarvikkeiden…

Lue lisää

Innostuksen voimasta

Ilkka Heikkisen innostus tarttuu hetkessä kahvikupin yli pöydän toiselta puolelta. Se puhuttelee elämänmyönteisyydellään, avarakatseisuudellaan ja suvaitsevaisuudellaan.

Lue lisää

Lihamiehen valinta

Jussi Kylmänen tuli töihin Kotivaralle viikoksi mutta toisin kävi. Nyt hän kertoo, mikä sai hänet jäämään alalle, jonka hän oli jo kerran päättänyt jättää.

Lue lisää

Hyvä siivu elämää – tarina pysyvyydestä

Tuija Keskisärkkä on työskennellyt Kotivaralla jo reippaat 20 vuotta. Nyt hän kertoo, mikä on se asia, joka ei ole muuttunut vuosien varrella.

Lue lisää

Parasta on kivat työkaverit – työ nuorten silmin

"Parasta on ollut tosi kivat työkaverit. Joku on aina minun kanssa tekemässä ja neuvoo, mitä pitää tehdä", kertoo Jessica, yksi Kotivaran kesätyöntekijöistä.

Lue lisää

Mitä vaadimme lihatoimittajiltamme

Vuodessa meillä Kotivaralla käytetään meetvursteihin, salameihin, kylmäsavupaisteihin ja muihin tuotteisiin yhteensä noin 2,9 miljoonaa kiloa lihaa. Kelpuutamme tuotteisiimme vain parasta saatavilla olevaa lihaa. Lue lisää vaatimuksistamme lihalle.

Lue lisää

Perheyritys tänä päivänä

Kun yritys on toiminut niinkin kauan kuin meidän Kotivara, kiitoksia voi antaa moneen suuntaan. Mutta on erityisesti yksi taho, joka ansaitsee kunnon halauksen. Tässä artikkelissa kerromme, mikä tuo taho on ja miksi se on niin tärkeä.

Lue lisää

Juuret syvällä maamme historiassa

Vuoden 1943 helmikuussa joukko miehiä heitti löylyä Valkealinnassa, Oulun keskustassa ja päätti, että he perustaisivat yrityksen. Vaikka pohjoisessa Suomessa ei ollut vastaavaa yritystä, uuden alku oli kaikkea muuta kuin helppo.

Lue lisää

Miksi Kotivara on kotivara?

Kotivara-nimellä on historialliset juurensa sota-aikaan liittyen. Kotivara on kuitenkin asia, jota ei kannata unohtaa tänäkään päivänä. Lue lisää siitä, mihin jokaisen kotitalouden olisi hyvä varautua ja miten me puolestamme huolehdimme ruuan saatavuudesta.

Lue lisää