Kotivaralle on myönnetty arvostettu BRC-laatusertifikaatti

Kotivaralle on myönnetty elintarvikealan BRC-standardin mukainen laatusertifikaatti yhtenä ensimmäisistä lihajalosteiden valmistajista Suomessa. Yhtiön aiempi sertifioitu laatujärjestelmä on ollut FSSC 22000 -standardin mukainen.

”Sertifikaatin päivittäminen merkitsee meille sitä, että haluamme katsoa tulevaisuuteen ja antaa asiakkaillemme selvän signaalin toimintamme jatkuvasta kehittämisestä. BRC-standardin mukainen laatujärjestelmä tuo Kotivaralle useita konkreettisia hyötyjä, ja kaiken kaikkiaan herätämme uuden sertifikaatin myötä vielä entistäkin enemmän luottamusta elintarvikealalla”, sanoo Kotivaran tuotanto- ja laatupäällikkö Timo Ukkola.

Kuvassa Kotivaran lähettämön kymppi Tuija Keskisärkkä, tuotanto- ja laatupäällikkö Timo Ukkola ja myyntijohtaja Ilkka Heikkinen uunituoreen BRC-laatusertifikaattitodistuksen kanssa.

Laatujärjestelmän kehittämis- ja sertifiointiprojekti on kestänyt lähes kaksi vuotta. BRC tuo aiempaa korkeammat vaatimukset yrityksen toiminnalle, dokumentoinnille ja seurattavuudelle. Projektin aikana on myös tehty merkittäviä investointeja BRC-standardin kriteerien täyttämiseksi.

”Uuden laatujärjestelmän käyttöönotto ja sertifiointi on ollut vaativa tehtävä. Saavutuksesta kuuluu iso kiitos Kotivaran koko henkilöstölle, joka on tehnyt yhdessä todella hienosti töitä BRC-projektimme eteen”, Ukkola painottaa.

BRC-standardi perustuu alun perin Britannian vähittäiskauppajärjestön vuonna 1998 julkaisemaan elintarvikealan toimijoille tarkoitettuun laatujärjestelmään. Standardin vaatimukset kattavat vähittäiskaupan hankintaketjun elintarvikkeiden valmistuksesta varastointiin ja jakeluun. BRC-standardilla halutaan vaikuttaa sekä elintarvikkeiden laatuun että turvallisuuteen. Alun perin lyhenne BRC tuli sanoista British Retail Council, mutta standardin kansainvälistymisen ja merkityksen kasvun myötä lyhenne on haluttu nimetä uudelleen sanoilla Brand Reputation Compliance. BRC on elintarvikealalla erittäin haluttu ja uskottavuutta lisäävä sertifikaatti.