Kotivaran lasagne

4.3
(6)

Rakastatko lasagnea ja meetvurstia?

Kokeile vaihteeksi tuunata suosikki lasagnereseptiäsi Kotivaran salamisiivuilla. Tällä reseptillä ruokit nälkäiset suuretkin suut.  

Ainekset

2 keltaista sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g jauhelihaa
2 pkt Kotivaran salamia
1 rkl öljyä
4 rkl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
400 g tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
suolaa ja pippuria
noin 9 lasagnelevyä 

Juustokastike

6 ruokalusikallista voita
6 ruokalusikallista vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa ja pippuria
2 dl juustoraastetta 

Tee näin: 

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kypsennä jauheliha, sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattipyree ja anna soseen hieman paistua ennen kuin sekoitat jauhelihan sekaan. Mausta timjamilla. Lisää liemikuutio ja tomaattimurska.
  3. Anna hautua noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Juustokastike: Sulata voi pannulla. Vispaa joukkoon jauhot ja sekoita, kunnes koostumus on tasainen. Kaada maito joukkoon ja jatka vispaamista, kunnes kastike on sileää ja paksuuntunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lisää kerroksittain kastiketta, lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja Kotivaran meetvurstia uuninkestävään vuokaan. Lisää viimeisen kerroksen päälle vielä kastiketta ja parmesaania.
  6. Paista uunissa keskitasolla 40 minuuttia.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.3 (6 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.