Rakastatko lasagnea ja meetvurstia?
Kokeile vaihteeksi tuunata suosikki lasagnereseptiäsi Kotivaran salamisiivuilla. Tällä reseptillä ruokit nälkäiset suuretkin suut.
Ainekset
2 keltaista sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g jauhelihaa
2 pkt Kotivaran salamia
1 rkl öljyä
4 rkl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
400 g tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
suolaa ja pippuria
noin 9 lasagnelevyä
Juustokastike
6 ruokalusikallista voita
6 ruokalusikallista vehnäjauhoja
1 litra maitoa
suolaa ja pippuria
2 dl juustoraastetta
Tee näin:
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kypsennä jauheliha, sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää tomaattipyree ja anna soseen hieman paistua ennen kuin sekoitat jauhelihan sekaan. Mausta timjamilla. Lisää liemikuutio ja tomaattimurska.
- Anna hautua noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Juustokastike: Sulata voi pannulla. Vispaa joukkoon jauhot ja sekoita, kunnes koostumus on tasainen. Kaada maito joukkoon ja jatka vispaamista, kunnes kastike on sileää ja paksuuntunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää kerroksittain kastiketta, lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja Kotivaran meetvurstia uuninkestävään vuokaan. Lisää viimeisen kerroksen päälle vielä kastiketta ja parmesaania.
- Paista uunissa keskitasolla 40 minuuttia.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.