Kunnon poronkäristys

Hyvä poronkäristys ei kaipaa muuta kuin laadukasta käristyslihaa, voita, vettä ja suolaa. Ole tarkka lihan kanssa – aitoon käristyslihaan ei ole lisätty vettä vaan on aitoa 100 % poronlhaa parhaista paloista. Poronkäristys on todellista herkkua pottuvoin (eli perunamuusin) ja puolukoiden kera.

Tämän tarvitsen poronkäristyksen tekoon

  • Kotivaran poronkäristystä n.200–250 g / ruokailija
  • Voita paistamiseen
  • Vettä 1,5 dl / ruokailija hauduttamiseen
  • Suolaa

Laadukasta poronkäristystä voi tilata jopa kotiinkuljetettuna verkkokaupastamme. Löydät kaupasta myös muita herkullisia tuotteita. Vieraile verkkokaupassa.

Näin poronkäristys valmistuu

Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Ruskista käristyslihat voissa pienissä erissä kuumassa pannussa tai padassa. Mausta käristys suolalla ja hauduta ainakin 3 tuntia uunissa. Anna käristyksen hautua pitkään, näin maut tasaantuvat. Muista maltilla hyvä tulee, eli poronkäristys ei pistä pahaksi vaikka hautuu pidempäänkin.!

Käristyksen voi myös valmistaa padassa lieden päällä. Toimit aivan samalla vavalla mutta annat sen porista miedolla lämmöllä kannen alla vähintään yhtä kauan kuin uunissa tekisi.