Miksi Kotivara on kotivara?

Jo lähes 80-vuotiseen historiaamme mahtuu monenlaisia aikoja. Vielä 50-luvulla lihanmyynti oli Suomessa pientä ja tarkkaa. Oli aivan normaalia, että yksittäinen kauppa osti puoli tankoa makkaraa, sillä se ei pystynyt hankkimaan kokonaista.

Sodan aikana elämä oli vieläkin niukempaa. Elintarvikkeiden myynti oli säännösteltyä ja kotivaran tarve oli jokaiselle tuttua. Kotitalouksilla oli varastoituna niin paljon välttämättömiä ruokia eri tilanteiden varalle kuin ylipäänsä oli säännöstelyn aikana mahdollista hankkia.

Kotivaran tärkeys vakuutti myös uuden elintarvikkeita valmistavan yrityksen perustajat Oulussa vuonna 1943. Uuden yhtiön nimeksi tuli Kotivara. Niukkoina aikoina kaikkien oli tehtävä työtä yhteisen tavoitteen puolesta.

Lue lisää:
Juuret ovat syvällä maamme historiassa.

Tärkeää valmius selvitä itsenäisesti myös tänään

Kotivara – riittävä määrä ruokaa, juomaa ja muita tarvikkeita – on tärkeä myös nykyään. Jokaisella kotitaloudella pitäisi olla valmius selvitä itsenäisesti ainakin kolmen vuorokauden häiriötilanteesta.

Suomessa erityisesti Martat ja pelastusalan toimijat pitävät kotivaraa ansiokkaasti esillä.

Pitkälle tulevaisuuteen

Meidän mielestämme kotivaran idea on edelleen hyvä ohjenuora myös elintarviketeollisuudelle. Ruoka on tärkeä asia: sen laadusta ja saatavuudesta täytyy pitää huolta. Siksi suunnittelemme toimintamme pitkäjänteisesti ja esimerkiksi vaalimme pitkäaikaisia asiakassuhteita raaka-ainetoimittajiimme. Raaka-aineet hankitaan pitkälle tulevaisuuteen ennustaen.

Kokoa mieleisesi monipuolinen kotivara niistä ruuista, joita käytät muutenkin.

Tavoitteenamme on mahdollisimman hyvä toimitusvarmuus ja asiakaspalvelu niin kuluttajille kuin ruokakaupoille. Haluamme myös kertoa avoimesti kaikesta toiminnastamme, koska ihmisillä on mielestämme oikeus tietää syömästään ruoasta.

Kolmen päivän puskuri

Kotivaran ei ole tarkoitus olla erillinen ruuan hätävarasto vaan kolmen päivän puskuri ruokaa ja juomaa, jota käytetään koko ajan.

Pidä huolta asiasta ja kokoa mieleisesi monipuolinen kotivara niistä ruoista, joita käytät muutenkin. Kun olet meetvurstin ystävä, voi kotivaraan kuulua myös yksi meetvurstipaketti.