Napolilainen grillipizza

Oletko koskaan tehnyt pizzaa grillissä? Kotivara esittää nyt makunystyröitänne takuulla hierovan napolilaisen grillipizza reseptin. Ja mitäpä pizza olisikaan ilman Kotivaran pepperoni tai salamimakkaraa.

Nämä helpottavat valmistusta:

  • 1 kpl grilli
  • 1 kpl pizzakivi

Napolilainen pizzataikina:

  • 5 dl vettä (38 astetta)
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pkt tuorehiivaa (kuivahiiva toimii myös)
  • 700 g vehnäjauhoja

Ja lopuksi herkulliset täytteet

  • 1 purkki Mutti pizzakastiketta (löytyy myös valmis pizza-versio)
  • Mozzarellajuusto (yksi per pizza)
  • Kotivaran pepperonisalamia  tai metwurstia, mikä sinua miellyttää parhaiten
  • Ilmakuivattua kinkkua
  • Basilikaa

Näillä ohjeilla onnistut

Valmista pizzataikina edellisenä päivänä tai pizzapäivän aamuna

  1. Sekoita hiiva ja vesi – lisää siihen suola ja öljy.
  2. Lisää jauhot hieman kerrallaan, jotta saat tasaisen taikinan. Kun taikina on sekoitettu hyvin siinä on sopivasti sitkoa
  3. Valele taikina oliiviöljyllä ja anna levätä yön yli jääkaapissa.

Pizzan leivonta ja paistaminen

  1. Jaa taikina kolmeen osaan ja valmista yksi pizza kerralla.
    Painele taikina pyöreäksi pizzapohjaksi jauhotetuilla käsillä ja rystysillä keskeltä ulospäin. Älä litistä reunoja jotta ne jäisivät ilmaviksi ja hienoiksi kuten napolilaiseen pizzaan kuuluu.
  2. Levitä päälle tomaattikastike, laita mozzarellajuusto päälle viipaleina ja viimeiseksi loput täytteet.
  3. Paista pizzaa grillissä tai pizzauunissa kunnes juusto ja pizza reunojaan myöten on saanut kauniin värin.

Buon Appetito!