Perheyritys tänä päivänä

Tunnetuin tuotteemme on ehdottomasti Venäläinen meetvursti. Mutta tiesitkö, että olemme valmistaneet sitä hyvän päälle jo yli 70 vuotta?

Olemme oululainen perheyritys, jonka omistavaa Orvolan perhe, nyt jo kolmannessa polvessa. Meille on kunnia-asia pitää kiinni hyviksi havaituista perinteistä, niin kuin loistoresepteistä. Yhtä lailla Kotivaran porukalla syntyy koko ajan uutta hyvää. On syntynyt jo vuodesta 1943.

Lue lisää:
Juuret ovat syvällä maamme historiassa

Tavoitteemme on yksinkertainen: meille hyvänmakuinen, laadukas meetvursti, salami, kylmäsavupaisti, porotuote tai jokin muu elintarvike on kaiken a ja o. Haluamme tarjota erinomaisia tuotteitamme Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Tavoitteenamme on olla – ei enempää eikä vähempää kuin yksi suurimmista meetvurstien valmistajista Pohjois-Euroopassa. Elintarvikeyrityksenä toimimme aina parhaalla mahdollisella tavalla: läpinäkyvästi ja vastuullisesti.

Kiitoksia moneen suuntaan

Maukkaista ja laadukkaista tuotteistamme on kiittäminen persoonallisia reseptejämme ja hyviä raaka-ainetoimittajiamme. Kaikkein isoin kiitos kuuluu tottakai motivoituneille työntekijöillemme. Heitä on talossa kaiken kaikkiaan viitisenkymmentä. Yleensä meillä myös viihdytään pitkään.

Lue lisää:
Liha sieltä, mistä parasta saa

Hyvien ja laadukkaiden tuotteiden valmistuksessa apunamme on myös moderni valmistusteknologia. Elintarvikealalle suunniteltu BRC -standardin mukainen laatujärjestelmä puolestaan auttaa meitä varmistamaan, että teemme kaikki työvaiheet suunnitellusti ja oikealla tavalla. Samalla huolehdimme yhdestä tärkeimmästä eli tulosten mittaamisesta riittävän usein.

Savumakkara, salami vai meetvursti?

Myynnistämme noin 70 % tulee kotimaasta, loput ulkomailta. Suomen tavoin myös Ruotsissa tuotteemme löytyvät melkein jokaisesta kaupasta etelästä pohjoiseen. Myyntimaasta riippumatta valmistamme kaikki tuotteet Oulussa.

Makumieltymyksissä on mielenkiintoisia eroja. Esimerkiksi ruotsalaiset pitävät pippurimeetvurstista enemmän kuin suomalaiset ja tanskalaiset.

Jos etsit tuotteitamme muualla kuin Suomessa, huomaat, että niiden nimet vaihtelevat markkina-alueittain, vaikka pääsääntöisesti kyse on suurin piirtein samoista tuotteista. Ruotsissa meetvursti on salami ja Tanskassa usein spegepølse eli savumakkara.

Myös makumieltymyksissä on mielenkiintoisia eroja. Esimerkiksi ruotsalaiset pitävät pippurimeetvurstista enemmän kuin suomalaiset ja tanskalaiset.

Käy kurkkaamassa eri maiden sivuja:
Ruotsin Kotivara
Tanskan Kotivara

Kaiken hyvän päälle

Kuluttajatutkimusten ja asiakaspalautteiden mukaan tuotteidemme maku ja laatu ovat kohdillaan. Silti pyrimme kehittämään tuotteistamme koko ajan vielä vähän parempia niin mauiltaan kuin muilta ominaisuuksiltaan. Meiltä löydät muun muassa sellaiset erikoisuudet kuin Suomen keveimmän markkinoilla olevan meetvurstin ja Suomen ensimmäisen lisäaineettoman meetvurstin.

Lisäksi olemme panostaneet paljon siihen, että meillä on useita tavallista vähemmän suolaa sisältäviä meetvurstivaihtoehtoja, esimerkiksi  kevyt meetvursti 5 %. Kausituotteet ovat myös saavuttaneet oman erityisasemansa vuodenkierrossa. Yksi suursuosikki on Joulumeetvursti. Tutustu kausituotteisiimme.

Avoimin mielin syntyy hyvää

Uskomme, että avoimin mielin syntyy hyvää, itse asiassa parasta. Toivomme, että otat yhteyttä kuluttajapalveluumme, kun sinulla on kysyttävää. Me kuuntelemme – myös mielipiteesi tuotteistamme.