Salamienchilada

Tämä enchilada salamille on kaikille, jotka rakastavat meksikolaista ruokaa. Jos perinteiset tortilla-illat kaipaavat vaihtelua ja haluat jotain hyvää, tässä olisi Kotivaran salamienchiladas? Tämä meksikolainen ruoka sulaa myös suomalaisen suussa ja on lisäksi helppo & nopea valmistaa vaikka vähän väsyneenäkin työpäivän jälkeen.

Täyte:

  • 1 pkt Kotivaran pepperonisalami
  • 1 pilkottu keltasipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 purkki tacokastiketta
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 3 rkl smetanaa
  • 2 pkt isoja tortillakuoria
  • 2 tomaattia siivutettuna
  • 1 purkki maissia

Kuorrute:

  • 2 dl juustoraastetta
  • 5 rkl tacokastiketta

Kastike:

  • 3 dl ranskankermaa
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 puristettu valkosipuli
  • 1 rkl  kuminaa
  • Suolaa ja mustapippuria

Valmista herkullinen salamienchilada näin:

  1. Laita uuni päälle 200 asteessa
  2. Pilko sipuli ja salami. Lisää joukkoon tacomauste ja tacokastike (säästä ruokalusikallinen tacokastiketta).
  3. Lisää smetana ja maissi. Sekoita.
  4. Jaa seos tortillakuorien päälle, rullaa ne kiinni taskuiksi jotta seos ei valu uunissa ulos.
  5. Ripottele päälle loput tacokastikkeesta sekä juustoraaste.
  6. Laita kuoret uuniin noin 20min.
  7. Tee sillä välin kastike sekoittamalla smetana, majoneesi, valkosipuli ja mausteet
  8. Tarjoile enchilaadat lämpimänä herkullisen kastikkeen kera ja miellellään kylkiäisenä vihreät jalapenot ja chilikastikke.

Mukavaa meksikolaista iltaa!