Tämä enchilada salamille on kaikille, jotka rakastavat meksikolaista ruokaa. Jos perinteiset tortilla-illat kaipaavat vaihtelua ja haluat jotain hyvää, tässä olisi Kotivaran salamienchiladas? Tämä meksikolainen ruoka sulaa myös suomalaisen suussa ja on lisäksi helppo & nopea valmistaa vaikka vähän väsyneenäkin työpäivän jälkeen.
Täyte:
- 1 pkt Kotivaran pepperonisalami
- 1 pilkottu keltasipulia
- 2 rkl voita
- 1 purkki tacokastiketta
- 1 pss tacomausteseosta
- 3 rkl smetanaa
- 2 pkt isoja tortillakuoria
- 2 tomaattia siivutettuna
- 1 purkki maissia
Kuorrute:
- 2 dl juustoraastetta
- 5 rkl tacokastiketta
Kastike:
- 3 dl ranskankermaa
- 3 rkl majoneesia
- 1 puristettu valkosipuli
- 1 rkl kuminaa
- Suolaa ja mustapippuria
Valmista herkullinen salamienchilada näin:
- Laita uuni päälle 200 asteessa
- Pilko sipuli ja salami. Lisää joukkoon tacomauste ja tacokastike (säästä ruokalusikallinen tacokastiketta).
- Lisää smetana ja maissi. Sekoita.
- Jaa seos tortillakuorien päälle, rullaa ne kiinni taskuiksi jotta seos ei valu uunissa ulos.
- Ripottele päälle loput tacokastikkeesta sekä juustoraaste.
- Laita kuoret uuniin noin 20min.
- Tee sillä välin kastike sekoittamalla smetana, majoneesi, valkosipuli ja mausteet
- Tarjoile enchilaadat lämpimänä herkullisen kastikkeen kera ja miellellään kylkiäisenä vihreät jalapenot ja chilikastikke.
Mukavaa meksikolaista iltaa!